Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Bruxelles | 4. 6. 2013.

Saslušanje Nevena Mimice, predloženog člana Europske komisije

Na sastanku Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta održano je saslušanje Nevena Mimice, predloženog člana Europske komisije iz Hrvatske koji bi rukovodio politikom zaštite potrošača

Izabrani zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković jedini je promatrač koji je na hrvatskom jeziku postavio pitanje budućem povjereniku o njegovom stavu u vezi s koncepcijskim razlikama dosadašnjeg pristupa zaštiti potrošača u odnosu na trend osnaživanja potrošača putem obrazovanja i informiranja. Takav novi trend podržava Europska pučka stranka i za njega su se založili prethodni povjerenici nadležni za tu politiku.

Dodatno pitanje Plenković je postavio u vezi s definicijom »ranjivog« potrošača. Odbor je nakon saslušanja zatražio određena dodatna pojašnjenja od predloženog člana Europske komisije. Europska pučka stranka, koja je dala velik doprinos i snažnu potporu Hrvatskoj na putu u EU, na plenarnoj će sjednici 12. lipnja u Strasbourgu podržati izglasavanje povjerenja prvom članu Komisije iz Hrvatske.