Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Jastrebarsko | 8. 5. 2024.

Tvornica Stanić Beverages pravi je primjer snažne obiteljske kompanije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u predstavljanju investicije od 12,8 milijuna eura u proširenje i modernizaciju tvornice Stanić Beverages u Jastrebarskom

"Ovo je pravi primjer snažne obiteljske kompanije", istaknuo je premijer Plenković, koji je na novoj investiciji čestitao vlasniku i predsjedniku Uprave Stanić grupe Svjetlanu Staniću.

Time, kako je istaknuo, čini dobro hrvatskom gospodarstvu i daje doprinos Hrvatskoj, kao i svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

Plan proizvodnje bezalkoholnih pića u Stanić Beverages tvornici u Jastrebarskom i Kreševu već za ovu godinu je više od sto milijuna litara, istaknuto je na prigodnoj svečanosti.

Premijer očekuje kako će za nešto manje od dvije godine Hrvatska postati članica Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) i tako ući u krug najrazvijenijih zemalja svijeta. "A onda nam predstoji usavršavanje pravnog i gospodarskog okvira za što kvalitetniji život naših ljudi", poručio je premijer Plenković.

Svjetlan Stanić je istaknuo da Stanić grupa kontinuirano ulaže u modernizaciju proizvodnje, kvalitetu proizvoda i proizvodnih procesa te održiv način poslovanja u svim svojim kompanijama unutar grupacije.

"Jednaku dinamiku provodimo i u tvrtki Stanić Beverages, koja je ponosni vlasnik brenda Juicy koji ove godine slavi 25 godina uspješnog poslovanja. Zahvaljujući novim proizvodnim kapacitetima moći ćemo jačati našu poziciju na tržištu regije, ali i proširiti izvoznu strategiju koja nam je u fokusu posljednjih desetak godina", istaknuo je Stanić i poručio kako planiraju ići dalje, biti veći i sigurniji.

Ulaganjem u proizvodnje kapacitete u tvornici u Jastrebarskom obilježen je i 25. rođendan brenda hrvatskih sokova Juicy.

Investicijom je, uz ulaganje u proizvodnju, obnovljena i zgrada tvornice te okolna infrastruktura.

Izvor: Hina/Vlada