Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Okučani | 1. 5. 2024.

Zahvaljujemo onima koji su najviše dali za hrvatsku slobodu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u središnjoj svečanosti obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak

"Danas odajemo počast svim hrvatskim braniteljima, vojnicima i policajcimakoji su utkali svoje živote u hrvatsku slobodu i samostalnost. Zahvaljujemonjima, njihovim obiteljima, onima koji su najviše dali za hrvatsku slobodu",poručio je premijer.

Hrvatska vojska ipolicija oslobodilesutada privremenookupirano područje zapadne Slavonije,podsjetio je premijer, i dodao kakoje danasbilo lijepo vidjeti iznadspomenika Kristalne kockevedrine,dvaaviona Rafaleau sastavu Hrvatskog ratnogzrakoplovstva, koji su naposeban način komemorirali 29. obljetnicuBljeska.

"Drago mi je da će,zahvaljujući odlukama naše Vlade u proteklommandatu, hrvatsko zrakoplovstvo s 12 višenamjenskih borbenih avionaRafaleaomogućiti Hrvatskojjačanje svojih obrambenih sposobnosti,snagu odvraćanja kakvu nikada do sada nismoimali, i naravno, sigurnosthrvatskogneba, mora i kopna sljedećih 40-ak godina", istaknuo jePlenković.

Premijer je također čestitao Međunarodni praznik radasvim radnicama iradnicima. Zajedničkim naporima, u partnerstvu i dijalogu sasindikatima,u proteklim godinama smo stvarali preduvjete za rastplaća,bilo da je riječ o privatnom sektoru, javnom sektoru ili državnojslužbi,kazao je.

Dodao je kako su nalazili rješenja da bi pomoglinajranjivijimauhrvatskomdruštvu u vremenu isprepletenih kriza, te će i daljeulagatimaksimalne napore za podizanje ekonomskog i socijalnog standardahrvatskih ljudi u godinama koje su pred nama.