Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 31. 3. 2024.

Neka vam Uskrs bude ispunjen mirom i veseljem te obiteljskim zajedništvom

Uime Vlade i osobno svim vjernicama i vjernicima od srca čestitam najveći katolički i kršćanski blagdan. Želim da vam bude ispunjen mirom i veseljem te da ga provedete u krugu obitelji i najmilijih.

No svima onima koji će taj blagdan ipak provesti daleko od svojih najbližih, jer će biti na službi svojim sugrađanima, u oružanim snagama, u policiji, u bolnicama ili drugim dežurstvima, želim izraziti posebno zahvalnost uime cijele Vlade.

Uskrs je vrijeme kad se suočavamo s vlastitim odlukama i propitivanjem svojih postupaka. Stoga neka nam ovaj veliki blagdan donese obilje snage i nadahnuća u ispunjavanju predstojećih zadaća i izazova.

Ovi dani mira i nade potiču nas na dobrohotnost, međusobno razumijevanje i uvažavanje. Dodatno nas potiču na poštovanje drugih, na brigu i solidarnost za bližnje, osobito prema svima koji trebaju našu pomoć i pažnju.

Neka nas poruka Uskrsa potakne da zajedno i složno gradimo društvo po mjeri čovjeka za što bolji život svih hrvatskih građana, u Hrvatskoj u kojoj se gaji tolerancija, socijalna osjetljivost i društvena odgovornost.

Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!

Teme