Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Šibenik | 9. 3. 2024.

Donosimo paket mjera koji će jamčiti jednake cijene struje i plina

Već dvije i pol godine subvencioniramo cijenu struje – da nije toga, bila bi 100 posto veća – a usto donosimo i još jedan paket mjera za umirovljenike, kojima je ptrebna dodatna pomoć

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je u Šibeniku izjavu za medije.

Na upit novinara da komentira izjavu predsjednika Zorana Milanovića kako ga je pokušao dobiti, no da mu se on ne javlja, premijer je kazao da ga je on zadnji put zvao prije 150 godina.

Želimo da Danijel Markić nastavi svoj posao

"Pozicija mene kao predsjednika Vlade i Vlade kao kolektivnog tijela je da ostajemo pri prijedlogu da Daniel Markić, kojeg je i on imenovao sa mnom nastavi svoj posao", rekao je.

Želimo, dodao je, da se sve riješi u zakonitom roku i što se nas tiče kandidat je poznat. "Mi smo svoju poziciju rekli, nemamo tu što dodatno objašnjavati, na njemu je da se izjasni, mi smo bili vrlo korektni oko izbora načelnika Glavnog stožera oružanih snaga. Stvar je tu jasna s naše strane, želimo stabilnost, ne želimo ključne institucije bez ljudi na čelu", poručio je Plenković.

Za mogući datum izbora Plenković je rekao da mu je svejedno. "Kad god bude nama je dobro", ustvrdio je.

Upitan o ženskim kvotama na izbornim listama, rekao je da je HDZ učinio iskorak u političkom pozicioniranju žena.

Očekuje da će skorašnji izbori biti utakmica između narativa istine, postignuća i činjenica razvoja u svim segmentima i fabriciranog narativa oporbe, bilo da je lijeva ili krajnje desna, a stane u spojenu sintagmu korumpirani izdajnici.

Vlada već dvije i pol godine subvencionira cijenu struje

Najavio je da u četvrtak izlaze s paketom mjera koji će jamčiti iste cijene struje i plina i dodatni paket za umirovljenike, kojima je posebno zahtjevno i zato im žele pomoći.

"Već dvije i pol godine subvencioniramo cijenu struje. Danas, da pustimo tržišnu cijenu, ona bi bila 100 posto veća, većina građana nije svjesna da svaki račun koji dobiju, je duplo jeftiniji, nego što bi bio da nema mjera Vlade", ustvrdio je.

Izvor: Hina/Vlada