Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 1. 1. 2020.

2020. godina gospodarskog razvoja i međunarodnog pozicioniranja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je novogodišnju čestitku hrvatskim građanima

Dragi građani, Hrvatice i Hrvati u domovini i iseljeništvu, uime Vlade i osobno od srca vam želim sretnu i uspješnu 2020. godinu!

U godini na izmaku učvrstili smo gospodarski rast, nastavili s poreznim rasterećenjima i strukturnim reformama. Pokrenuli smo brojne infrastrukturne projekte, značajno povećali korištenje europskih fondova i vratili kreditni rejting Hrvatske na investicijsku razinu.

Svjesni da dio naših sugrađana još uvijek živi u teškim okolnostima, gospodarskom politikom i mjerama društvene solidarnosti, kontinuirano radimo na poboljšanju životnog standarda svakog hrvatskog čovjeka i ravnomjernom razvoju svakog dijela Hrvatske.

Nova 2020. bit će godina daljnjeg gospodarskog razvoja i međunarodnog pozicioniranja Hrvatske, osobito tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije, koje će biti dodatni zamašnjak za političku i gospodarsku afirmaciju naše zemlje.

U uvjerenju da zajedno nastavljamo graditi i voditi hrvatsko društvo u ispravnom smjeru prema prosperitetu i boljitku, želim vam obilje sreće, zdravlja i svako dobro u novoj 2020. godini.