Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zadar i Šibenik | 29. 3. 2018.

Konvencija Vijeća Europe bit će ratificirana uvjerljivom većinom

Predsjednik HDZ-a Plenković održao je u Zadru i Šibeniku sastanke s članovima županijskih odbora HDZ-a, koji su podržali ratifikaciju Konvenciju Vijeća Europe o sprječavanju nasilja nad ženama

U izjavi za medije nakon sastanka sa stranačkim kolegicama i kolegama iz Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zahvalio je predsjedniku županijske organizacije Božidaru Kalmeti na pozivu, naglasivši kako su na sastanku razmotrena sva aktualna politička pitanja, relevantna kako na nacionalnoj razini, poput nabave borbenih zrakoplova, tako i za Zadarsku županiju.

"Potvrdili smo izvrsnu suradnju Vlade sa županijom te gradovima i općinama na ovom prostoru, na kojem je HDZ u kontinuitetu najjača politička snaga od osamostaljenja. Podržali smo daljnji razvoj grada, infrastrukturne i turističke projekte - sve što može pridonijeti kvalitetnijem životu", poručio je Plenković.

Nakon argumentirane rasprave o Konvenciji Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Županijski odbor jednoglasno je podržao nastavak procesa ratifikacije, uz interpretativnu izjavu kojom su otklonjene sve dvojbe.

"Zadarska županija, što se tiče HDZ-a, snažno podupire ratifikaciju", komentirao je Plenković.

Plenković je podsjetio kako je od preuzimanja vođenja HDZ-a, ta stranka u cijelosti riješila sve financijske obveze te trenutno izrađuje novi, moderni Statut.

"Doći će i do određenog preustroja središnjice HDZ-a. A kako ćemo točno kadrovski popuniti mjesta, o tome ćemo govoriti kasnije. Ali, ono što je važno, jest snažna konsolidacija najveće i najutjecajnije hrvatske stranke", istaknuo je Plenković.

Nakon Gospića i Zadra, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je i Šibenik, gdje je održao sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a Šibensko-kninske županije.

Nakon sastanka s članovima Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije i predsjednikom Nediljkom Dujićem, Plenković je u izjavi za medije istaknuo da i u Šibensko-kninskoj županiji vlada jedinstvena i snažna potpora ratifikaciji.

"I Predsjedništvo HDZ-a i Vlada RH donijeli su jasnu odluku. Siguran sam da će Sabor ratificirati Konvenciju s vrlo uvjerljivom većinskom podrškom. Vidjet ćemo hoće li tko od naših zastupnika biti protiv", kazao je Plenković.