Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 2. 2. 2018.

Cilj je povećati suradnju s Izraelom u poljoprivredi, tehnologiji i turizmu

Premijer Plenković primio je posjet potpredsjednika Knesseta i voditelja Međuparlamentarne skupine prijateljstva Izrael – Hrvatska Esawia Freja te predsjednika Odbora za imigraciju, apsorpciju i odnose s dijasporom Avrahama Neguisea

Potpredsjednik Knesseta izrazio je zadovoljstvo unaprjeđenjem sveukupnih odnosa Hrvatske i Izraela, istaknuvši vrlo dobar dijalog i razumijevanje dviju zemalja. Pohvalio je suradnju Hrvatske i Izraela u međunarodnim organizacijama.

Predsjednik Vlade Plenković ocijenio je pozitivnim razvoj odnosa dviju prijateljskih zemalja te posebno naglasio mogućnost proširenja suradnje u područjima ekonomije, tehnologije, turizma i kulture.

Naglašeno je kako postoji velik prostor za suradnju i u području poljoprivrede, pri čemu su izraelska iskustva korisna Hrvatskoj u razvoju poljoprivrede.

Potpredsjednik Knesseta izvijestio je predsjednika Vlade da je svoj boravak u Hrvatskoj iskoristio za posjet Vukovaru i uglednim hrvatskim tvrtkama, s kojima postoji mogućnost za razvoj i jačanje suradnje.