Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Petrinja | 16. 5. 2017.

Hrvatska ima 53 tisuće zaposlenih više nego prije dvije godine

Na prepunom Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je na središnjem skupu sisačko-moslavačkog i petrinjskog HDZ-a te koalicijskih partnera

Uz predsjednika HDZ-a i Vlade RH Andreja Plenkovića, koji je pružio snažnu potporu svim kandidatima HDZ-a područja Sisačko-moslavačke županije, na skupu su se okupljenima obratili kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera Mihael Jurić te sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Predsjednik Plenković podsjetio je na to da je nedavno Vlada održala sjednicu upravo u Sisku, čime je pokazala koliko joj je stalo do ove županije i do ravnomjernog razvoja svih dijelova Hrvatske.

Istaknuo je da je HDZ je daleko najozbiljnija i najodgovornija stranka za upravljanje zemljom i za rješavanje najkrupnijih problema koji su pred zemljom.

"Povećali smo broj zaposlenih za 53.000 u odnosu na SDP-ovu vladu. Imamo rekordno visok gospodarski rast, a rekordno nizak deficit. Sačuvali smo tisuće radnih mjesta u Agrokoru i povezanim tvrtkama i OPG-ovima te održali financijsku stabilnost Hrvatske", poručio je Plenković.

Pojasnio je da su s druge strane populisti sa svojom jeftinom demagogijom, lažima i neodgovornošću.

"Birači itekako znaju tko jamči stabilnost i rast, a tko nudi rušenje", kazao je Plenković.

Pozvao je, na kraju govora, sve građane da 21. svibnja iziđu na izbore, poručivši kako vidi i snagu i energiju, i entuzijazam i volju, da Ivo Žinić već u prvom krugu ostane župan.

"Neka jednako čvrsta, jednako angažirana, jednako dosljedna bude vaša potpora i našem Mihaelu Juriću. Imamo sjajne kandidate u SMŽ, u svih 7 gradova i 12 općina u ovoj županiji. Odvedimo zajedno HDZ u još jednu pobjedu", rekao je Plenković.

Teme