Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 31. 8. 2016.

HDZ podupire izradu jedinstvenog zakona o hrvatskim braniteljima

Andrej Plenković sastao se s predstavnicima Saveza udruga branitelja radnika s kojima je raspravljao o jedinstvenom zakonu o hrvatskim braniteljima te im zahvalio za njihovu potporu HDZ-u na izborima

Sastanku su uz predsjednika Plenkovića prisustvovali ministar branitelja Tomislav Medved, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ Miljenko Filipović, predsjednik HDZ-ova Odbora za branitelje Željko Dilber i niz drugih predstavnika branitelja.

Plenković je zahvalio predstavnicima Saveza za suradnju koju ostvaruju s Ministarstvom branitelja, Zajednicom branitelja HDZ-a i Odborom za branitelje. Naglasio je da su branitelji integrirani u izgradnju društvenog sustava te svakodnevno pridonose zajedničkom boljitku.

Predstavnici Saveza udruga branitelja radnika Republike Hrvatske dali su potporu HDZ-u na predstojećim parlamentarnim izborima.

Plenković je istaknuo da među HDZ-ovim prioritetima visoko mjesto zauzimaju položaj i prava hrvatskih branitelja, posebice onih koji su radnici i aktivni u gospodarskom životu zemlje. Izrazio je zadovoljstvo time što je ministar Medved u duhu partnerske suradnje s braniteljskim udrugama uključio i njih u rad niza radnih skupina koje u Ministarstvu branitelja izrađuju jedinstven zakonski okvir. "Jedinstveni zakon pokrio bi sve bitne aspekte koji se odnose na prava hrvatskih branitelja", poručio je Plenković.

Zahvalivši Savezu udruga branitelja radnika na vrlo jasno izraženoj potpori, Plenković je kazao da će HDZ kao najveća i državotvorna stranka uvijek cijeniti doprinos hrvatskih branitelja slobodi Hrvatske.