Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice
Zagreb | 11. 8. 2016.

Usuglasili smo najkvalitetnije kandidate za izbornu pobjedu HDZ-a

Andrej Plenković obratio se medijima nakon što je Nacionalno vijeće HDZ-a usvojilo prijedloge kandidata na listi za parlamentarne izbore

U izjavi medijima predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je da je danas završeno usuglašavanje liste kandidata HDZ-a za izbore za Hrvatski sabor 11. rujna. Dodao je da je to bio uključiv i transparentan proces, jer su sviekandidati koji su usuglašeni predložile županijske organizacije i zajednice stranke. Nacionalno vijeće usvojilo je prijedloge i idemo s kvalitetnim kandidatima koji su u skladu s našim programom, poručio je Plenković.

Plenković je predstavio nositelje lista HDZ-a po izbornim jedinicima: Božo Ljubić u XI. izbornoj jedinici, general Damir Krstičević u X, Branka Juričev Martinčev u IX, Oleg Butković u VIII, Davor Ivo Stier u VII, Goran Marić u VI, Zdravko Marić u V, Miroslav Tuđman u IV, Žarko Tušek u III, Ivana Maletić u II. te Plenković u I. izbornoj jedinici.

Napomenuo je da je postignut kvalitetan kompromis, te će i oni koji nisu na listama pridonijeti pobjedi HDZ-a. Kazao je i da je inzistirao na HDZ-ovoj izbornoj strategiji kako bi, u skladu s izbornim zakonom, svi kandidati mogli voditi kampanju koja ide za tim da dobiju izravnu potporu birača.

Govoreći o predizbornom sučeljavanju s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, Plenković je naglasio da je spreman predstaviti HDZ-ov program i njegova stajališta.